De Stad is van Ons Follow

De Stad is van Ons

@luistertochten

Zeven virtuele luistertochten door een stad in lockdown

In de podcast De Stad is van Ons vertellen stadsbewoners over hun geluidservaringen tijdens de lockdown. Van de ene op de ander dag moeten ze zich verhouden tot een stad die totaal anders klinkt dan voorheen. Minder mensen op straat, winkels, horeca en scholen dicht. Het verkeer is minimaal, er komen nauwelijks vliegtuigen over en waar zijn al die toeristen gebleven?

De stad zingt noodgedwongen een toontje lager. Hoe ervaren stedelingen dat? Wat vinden ze prettig, wat onaangenaam, en wat missen ze? Vertrekkend vanuit hun actuele geluidservaringen komen zij tot verrassende vergezichten die misschien dichterbij liggen dan gedacht. Wie alle zeven afleveringen van De Stad is van Ons beluistert heeft een blauwdruk voor de stad van de toekomst in handen.

De Stad is van Ons is gemaakt door Renate Zentschnig. Jingle, montage en sounddesign aflevering 2 en 6: Anne Wellmer. Evelien van de Broek deed montage en sounddesign van aflevering 1, 3, 4, 5 en 7. De fieldrecordings in Amsterdam in Lockdown zijn gemaakt door Max van der Wal en Renate Zentschnig.

Grote dank aan alle geïnterviewden en studio Oorbit. Speciale dank aan Nelly Oudshoorn voor het gebruik van fragmenten uit haar compositie opus 31, Silent cities.
Credits fieldrecordings derden: Announcement-internationale-trein https://freesound.org/people/LG/sounds/74845/ In De Geschokte Stad. Oude Kerk “Hey Ronnie, is that the Dam Square?” By Marco Raaphorst https://aporee.org/maps/?loc=7246&m=satellite in De toeristische stad.  365873__jandre160108__grassy-field-ambience https://freesound.org/people/Jandre160108/sounds/365873/ In De Ongehoorzame stad en De Groene Stad.

Dank aan Lieven van Podcastnetwerk voor onschatbaar advies en het contact met Benjamin Bellamy. Daardoor zagen we bij Soundtrackcity het belang in van een eigen podcastserver.

De Stad is van Ons is een productie van Soundtrackcity en mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Amsterdam
Arts