Urban Sound Lab Follow

Urban Sound Lab

@urbansoundlab

Urban Sound Lab
In Urban Sound Lab onderzoeken we samen met burgers uit Amsterdam Zuid ieders eigen persoonlijke geluidsomgeving. Voor veel mensen is Urban Sound Lab een ontdekkingstocht op nieuw terrein. Want luisteren is voor de meeste mensen niet vanzelfsprekend. Vraag je mensen naar de geluiden die ze horen dan weten ze vaak niet wat je bedoelt. Bovendien staat geluid vaak synoniem voor lawaai of herrie. Als mensen echt gaan luisteren beseffen ze pas hoe belangrijk hun geluidsomgeving is en hoe hun leven wordt gestuurd door geluid.

Urban Sound Lab werkt in verschillende wijken in Amsterdam Zuid; De Pijp, de Rivierenbuurt, op en rondom de Zuidas en in de Schinkelbuurt.

Amsterdam
Arts
Back to episodes of Urban Sound Lab
Hoop, Geloof en Liefde in de Schinkelbuurt

Hoop, Geloof en Liefde in de Schinkelbuurt

Season 1 episode 1
1 0 0
Schinkelbuurt, Amsterdam

In het voorjaar van 2022 hebben Pomme Willemse (documentairemaakster) en Werner de Valk (audiovisueel kunstenaar) met een groep van 8 kinderen gewerkt in de Schinkelbuurt in Amsterdam, op uitnodiging van Urban Sound Lab. Urban Sound Lab is de luisterwerkplaats van Soundtrackcity waarin we onderzoek doen naar geluiden in de stad, in samenwerking met buurtbewoners met betrekking tot thema’s die spelen in de wijk.

Pomme en Werner hebben workshops gegeven aan de kinderen over de geluiden die zij horen in de buurt en hoe je mensen het beste kunt interviewen en het werken met opnameapparatuur. De kinderen zijn in die maanden omgetoverd tot ware wijkreporters en hebben zelfstandig mensen uit de wijk geïnterviewd, bevraagd en gesproken over geluid in relatie tot de thema’s 'hoop, geloof en liefde'.

In deze podcast hoort u de geluiden en verhalen die de kinderen hebben verzameld, begeleid door soundscapes die Werner hiervan heeft gemaakt. Luister mee naar 'Hoop, geloof, liefde in de Schinkelbuurt'.